caketownnl@gmail.com

Doen: TooGoodToGo – Magic Box bestellen!

Doen: TooGoodToGo – Magic Box bestellen!

Ken jij de Magic boxen van TooGoodToGo al? Een super leuke manier om voedselverspilling tegen te gaan!

Al een tijdje geleden kwam ik een advertentie van TooGoodToGo tegen en het concept sprak me gelijk aan. Grote voedselverspillers zoals supermarkten bieden je een “magic-box” aan waarin allemaal producten zitten, die zij na die dag niet meer kunnen verkopen, voor echt een fractie van de normale prijs.

TooGoodToGo – Hoe werkt het?

Oké de eerste stap is het downloaden van de TooGoodToGo – app, hij is zowel beschikbaar voor Android als voor Apple. Open de app, meld je aan en stel je locatie in en je ziet gelijk op de kaart zoals op de afbeelding hieronder hoeveel winkels meewerken aan het voorkomen van voedselverspilling!

Als je eenmaal de locatie hebt opgegeven waarbinnen jij wilt weten waar er magic – boxen beschikbaar zijn, kun je in het overzicht zien welke boxen nog beschikbaar zijn. Meestal heeft een winkel tussen de 3 of 5 boxen beschikbaar. Het is een beetje afhankelijk van waar je zoekt, hoeveel boxen er beschikbaar zullen zijn en hoe snel deze worden verkocht. Sommige dagen of winkels lopen sneller dan andere en soms moet je er echt op tijd bij zijn om er eentje te bemachtigen. Grijp je mis? Wees dan niet te getreurd het betekent ook dat we weer een stapje dichterbij zijn bij het voorkomen van weggooien van voedsel wat nog goed is.

Heb je een magic-box weten te bemachtigen? Gefeliciteerd je mag jezelf een echte WasteWarrior noemen! Je betaald eenvoudig in de app er verschijnt een handige pop-up waarmee je in de winkel kunt aantonen dat je hebt betaald. Je swiped vervolgens de bar in de pop-up naar rechts en je hebt bevestigd dat je je magic-box hebt ontvangen. Neem voor de zekerheid ook even je eigen tas of krat mee als je je box ophaalt. Vaak zit het al netjes in een papieren zak, maar het zou zonde wezen als je nog een plastic tasje erbij moet kopen, wanneer dit niet zo is.

Oké nu snel de winkel uit en op naar huis, want eerlijk is eerlijk het is net zoals een kerstpakket die wij vroeger thuis wel is kregen vol met eten. Alleen hoogstwaarschijnlijk met veel lekkerder producten en zeker zijn geld waard!

Wat zat er in mijn magic-box?

Dit was mijn allereerste magic-box en ik moet zeggen voor €4,99 ben ik hier héél erg tevreden mee. Mocht je om een of andere reden niet zien, dit zat erin:

– halve kersenvlaai (dit is echt jeugdsentiment voor mij)
– 3 stukjes biefstuk
– 500 gram rundergehakt
– 600 gram spinazie (mega zak)
– 400 gram chinese wokgroente
– groot blok belegen kaas

Eenmaal mijn aankoop bewonderd, gaat mijn gedachte gelijk ratelen. Ik gebruik een deel van de biefstuk en wokgroente om een lekkere wokgerecht te maken met nog wat woksaus dat ik heb staan. Misschien ergens deze week nog een biefstuksalade? Of een lekkere pasta met biefstukpuntjes. Het gehakt vries ik in en de kersenvlaai zal zeker dienen als toetje… (en misschien de volgende dag als ontbijt).

Ik hoop dat jullie na het lezen van deze blog net zo enthousiast over TooGoodToGo zijn als ik en ook leuke magic – boxen kunnen vinden bij jullie in de buurt!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DutchEnglish