caketownnl@gmail.com

Zelf pizza deeg maken

Zelf pizza deeg maken

Met dit recept maak je je eigen pizzadeeg in een handomdraai. Eenmaal geprobeerd wil je alleen nog maar zelf je verse pizza’s maken!

Als je zelf verse pizzadeeg maakt, kun je je niet voorstellen dat je ooit genoegen nam met een kant-en-klaar pizza uit de supermarkt. Het deeg is gemakkelijk met de hand te maken en hoeft maar 40 minuten te rijzen. Zo kun je mooi ondertussen je eigen pizzasaus maken of alle ingrediënten voor het beleg klaar zetten. Nog een pluspunt van je eigen pizza’s maken, is dat je hem kunt beleggen zoals jij wilt.

Benodigdheden

Voor 2 pizza’s van ongeveer 30 cm :

– 450 gram Bloem
– 7 gram Droge gist
– 250 ml Water (lauwwarm)
– 3 el Olijfolie
– 1 tl suiker 
– 1 tl Zout

Tip! Met een pizzasteen zorg je voor een nog betere resultaat en bak je ook de lekkerste pizza’s op de barbecue!

Recept

Maak op een schoon aanrechtblad een berg van de bloem en maak met je vingers een kuil in het midden. Verdeel de suiker aan de binnenkant van het bloem en de zout aan de buitenkant. Doe vervolgens het water, de olijfolie en de gist in de kuil. Zorg ervoor dat je kuil groot genoeg is, zodat het niet overloopt.

Meng vervolgens met je vingers vanuit het midden een beetje voor beetje alles bij elkaar. Doe dit rustig en neem hier de tijd voor. Als alles is gemengd en het wordt een samenhangend deeg, kun je beginnen met het deeg goed door te kneden. Ik doe dit graag met de hand omdat je dan goed kan voelen hoe de structuur van het deeg langzaam veranderd tot een soepel en glad deeg. Dit duurt ongeveer 8 à 10 minuten.

Verdeel het deeg in 2 bollen en leg deze in aparte ingevette kommen. Je kunt dan kiezen of je met een vochtige theedoek of een pedaalemmer zak de kommen afdekt, zodat er geen lucht bij komt. Ik laat het deeg vaak op een wat warme plek rijzen, bijvoorbeeld in de vensterbank als de zon schijnt. Al is het laten rijzen op gewoon kamertemperatuur ook voldoende.

Let op! Vet altijd de kom waarin je het deeg laat rijzen goed in. Anders blijft het hele zooitje vast plakken aan de kom.

Als het deeg 40 minuten heeft gerezen en in volume is verdubbeld is het klaar. Stuif wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit. Beleg de pizza hoe jij hem wilt hebben. Bak de pizza af op 220 °C voor ongeveer 15 minuten.

Tip! Besprenkel voor een extra kick de pizza met wat verse zelfgemaakte pesto of knoflookolie!

Buon appetito!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DutchEnglish