Lemon curd

Lemon curd

Met dit basisrecept maak je zelf een lekkere lemon curd. Smaakt heerlijk bij scones of als taartvulling!

Lemon curd is een Engelse klassieker die niet weg valt te denken bij heerlijke zelfgemaakte scones of een goede high tea. Het wordt meestal gemaakt van citrusvruchten, maar probeer vooral ook eens een variant te maken met passievrucht of ananas. Ik heb deze smaken een paar keer mogen proeven en ze zijn echt waanzinnig lekker!

Bij het maken van deze lemon curd moet je wel even geduld hebben. Het indikken van de curd kan even een tijdje duren. Maar het is het wachten meer dan waard. Gewoon rustig blijven roeren en het komt allemaal goed.

Benodigdheden
– 2 eieren
– 2 citroenen
– 175 gram kristalsuiker
– 125 gram roomboter

Recept
Voor de lemon curd rasp je de twee citroenen en pers je hierna het sap uit. Doe zowel het rasp als de sap, samen met de boter en de suiker in een pan met dikke bodem. Zet dit op een laag vuur en laat de boter en suiker langzaam smelten. Roer alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur. Klop in een aparte grote kom alvast de eieren los. Je voegt nu beetje bij beetje het botermengsel bij de geklopte eieren en tussendoor blijf je constant roeren. Door steeds een beetje bij beetje bij de eieren te doen, voorkom je dat deze gaan stollen.

Als alles met elkaar gemengd is giet je dit terug in de pan en zet je het weer op een laag vuur. Nu ga je het langzaam laten indikken terwijl je continu blijft roeren. Dit kan best een tijdje duren, bij mij duurde het minimaal 15 minuten. Heb geduld en blijf rustig roeren, dan komt het allemaal goed. De lemon curd is goed wanneer het de dikte heeft van vla.

Als je tevreden bent over je lemon curd, kun je hem overgieten in een weckpot en deze afgesloten in de koelkast zetten. Heb je geen weckpot die dicht kan? Plaats dan plasticfolie over de curd aan de boven kant heen, het is belangrijk dat de folie de curd aanraakt om te voorkomen dat er een hard laagje over de curd ontstaat.

Laat een reactie achter als je dit recept hebt geprobeerd of tag @caketown.nl als je je creatie deelt op insta! Recept makkelijk bewaren? Pin het hier op Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish