Mini zalmquiches

Mini zalmquiches

Deze mini zalmquiches met verse spinazie en basilicum zijn super lekker en staan binnen een uur op tafel.

In de keuken staan vind ik héérlijk. Ik ben gek op eten, maar ook het bereiden ervan. Een tijdje geleden hebben wij onze keuken verbouwd en nu heb ik een stuk meer werkruimte dan voorheen. Ideaal en heel fijn om meerdere gerechten of baksels tegelijk te kunnen maken, zonder dat je hoeft te denken waar laat ik alles? Enige nadeel is, is dat ik best een puinhoop achter kan laten en die nu ook nog veel groter is. Ik probeer mezelf steeds op de vingers te tikken als ik iets niet meteen opruim of schoonmaak als dat kan. Het lukt steeds beter al glipt er af en toe nog wat door. Maar hé niemand die je hoort klagen als je deze lekkere zalmquiches voorzet.

Benodigdheden voor 4 mini zalmquiches
– 4 plakjes bladerdeeg
– 150 gram gerookte zalm
– 200 gram versie spinazie
– 50 gram verse basilicum
– 2 eieren
– 100 gram crème fraîche
– peper en zout naar smaak
– beetje boter of olie om mee in te vetten

Recept
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg goed ontdooien en vet de bakvormpjes goed in. Hak de spinazie alvast grof en de basilicum juist fijn. Snijd de zalm in reepjes. Klop de eieren samen met de crème fraîche op in een kommetje. Voeg hier de gesneden basilicum toe en meng dit goed door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Bekleed de bakvormpjes met het bladerdeeg. Laat als het kan het deeg een beetje over de zijkanten heen vallen. Verdeel de spinazie en de zalm over de vormpjes. Giet hier het ei-mengsel overheen. Zet de quiches in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 30 minuten goudbruin en totdat de vulling stevig is.

Houd de quiches tijdens het bakken goed in de gaten. Afhankelijk van wat voor soort bakvormpjes je gebruikt, kan de baktijd korter of juist langer moeten. Laat de quiches iets afkoelen en tast toe!

Laat een reactie achter als je dit recept hebt geprobeerd of tag @caketown.nl als je je creatie deelt op insta! Recept makkelijk bewaren? Pin het hier op Pinterest. Veel bakplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish