Quiche met rode biet en geitenkaas

Quiche met rode biet en geitenkaas

Een heerlijke quiche voor de lunch of samen met een salade als diner…

Geitenkaas vind ik een van de lekkerste dingen. Als ik ergens ga lunchen met vriendinnen, weten zij vaak al wat voor broodje ik bestel. Je kunt mij niet blijer maken dan met een mooi landbrood met daarop geitenkaas uit de oven met walnoten, honing en tijm. Het water loopt mij al gelijk in de mond als ik eraan denk. Op tv zag ik een soort gelijk quiche als deze en ik wist ik moest hem maken! De kleurencombinatie van de rode biet en geitenkaas, wordt ik ook mega blij van. Als je deze quiche op tafel zet, scoor je gegarandeerd punten.

Benodigdheden
– 5 plakjes bladerdeeg
– 1 rode biet (voorgekookt)
– 100 gram verse spinazie
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 150 gram geitenkaas
– klein handje tijm
– 25 gram pijnboompitten
– 3 eieren + 2 extra eidooier
– 150 ml slagroom

Recept
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik wat gaatjes met een vork in het deeg.

Rooster de pijnboompitten van te voren. Smelt in een koekenpan een klein beetje boter of olie en bak de rode ui samen met de knoflook zacht. Verspreid dit over de bodem op het bladerdeeg. Verspreid hierover de spinazie. Halveer de rode biet en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel deze bovenop de vulling. Verkruimel de geitenkaas en verspreid dit bovenop. Klop de eieren en eidooiers los en meng dit met de slagroom en creme fraîche. Giet het eimengsel rustig en gelijkmatig over de vulling heen. Bak de quiche in ongeveer 35 min goudkleurig en totdat het midden net aan stevig is. Tip! Ga je deze quiche tijdens een lekkere lunch of high tea opeten? Je kunt er eventueel ook nog een beetje honing op doen!

DutchEnglish