caketownnl@gmail.com

Bananen-brood met chocolade en walnoten

Bananen-brood met chocolade en walnoten

Door chocolade en walnoten samen te brengen met bananenbrood krijg je een hemelse traktatie…

Ik ben gek op bananenbrood en helemaal als deze goed gevuld is met noten. Het kan dan wel lastig zijn om de noten verdeeld te houden en niet gelijk naar de bodem te laten zakken. Met dit recept blijven zowel de walnoten als chocolade mooi verdeeld. Zo kun je de mooiste plakjes snijden en je gasten of familie verrassen en verwennen. Heerlijk om mee te ontbijten en bij de thee of koffie!

Benodigdheden

– 4 Grote rijpe bananen
– 250 Gram bloem
– 100 Gram walnoten
– 100 Gram Chocolade
– 50 Ml melk
– 6 El olijfolie
– 4 El honing
– 2 Tl vanille aroma
– 1 Tl bakpoeder
– 1Tl Bak soda
– Snufje zout (zeezout of Himalaya)
– Beetje boter om mee in te vetten

Voor dit recept heb ik een standaard cakevorm gebruikt.

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met wat boter en bekleed de randen met bakpapier. Zo kun je straks gemakkelijk het brood in een keer heel uit de vorm halen.

In plaats van de rijpe bananen te prakken zoals je in veel recepten leest, gebruiken we voor dit recept de blender. Mix de bananen samen met de melk, honing, olijfolie en vanille in de blender. Doe dit totdat je een egaal, papperig mengsel krijgt.

Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, bak soda en zout. Roer vervolgens met een lepel, rustig het bananenmengsel er doorheen. Blijf niet te lang roeren, anders wordt de structuur van je bananenbrood erg taai. Alle ingrediënten moeten net aan gemengd zijn en het maakt niet uit als je nog klontjes ziet.

Hak hierna pas de walnoten en chocolade in stukjes. Bewaar wat hele walnoten en grove chocolade stukjes om het brood mee te decoreren. Voeg de rest toe aan het beslag en meng dit er rustig doorheen. Je beslag is nu klaar en kan in de cakevorm gegoten worden. Strijk de bovenkant glad en verdeel de achtergebleven walnoten en chocolade over het beslag en druk deze een beetje in.

Bak het bananenbrood in het midden van de oven ongeveer 35 tot 40 minuten. Begin na ongeveer 30 minuten te checken of het brood al gaar is. Het kan per oven nogal eens verschillen hoe lang het brood nodig heeft om gaar te worden. Zoals je vast wel weet kun je checken of het brood gaar is door hem uit de oven te halen en er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is je brood klaar. Blijft er nog deed op de prikker zitten? Zet het brood dan nog een paar minuten terug in de oven. Houd dit wel goed in de gaten, want je wilt echt niet dat je brood te lang in de oven zit. Anders verliest hij zijn heerlijke structuur.

Is je heerlijke bananenbrood klaar? Haal hem dan uit de oven en laat hem ongeveer 10 minuutjes afkoelen in de vorm. Stort je brood er daarna uit en laat deze afkoelen op een rooster. Je kan je bananenbrood al warm aansnijden en lekker met een beetje roomboter besmeren. De smaken komen wel nog beter tot hun recht als je het brood goed laat afkoelen en de smaken laat intrekken. But that’s up to you ;-).

Geniet ervan!

2 reacties

  1. Geke schreef:

    Hallo, in je ingredienten lijst staat honing als zoetmiddel, maar in de beschrijving schrijf je suiker. Ik neem aan dat je de honing bij de natte ingrediënten doet en niet bij de droge. Misschien kun je het aanpassen?

  2. admin schreef:

    Bedankt voor je oplettendheid af en toe glipt er een foutje tussendoor, ik heb het gelijk aangepast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish