Bananen brood met roomkaas

Bananen brood met roomkaas

Heb je een paar overrijpe bananen op de fruitschaal liggen? Gooi ze dan niet weg, maar maak met een paar basis ingrediënten een heerlijke bananenbrood.


Vaak als ik boodschappen doe krijg ik het goede voornemen om meer fruit te gaan eten en smoothies te maken. Bananen komen daardoor ook altijd voor op mijn fruitschaal. Soms blijft het alleen bij goede voornemens waardoor ik eindig met een paar bananen waarvan je meer bruine plekken ziet dan gele. Ze zijn dan hartstikke lekker qua smaak, maar toch krijg ik dan een mentale blokkade waardoor ik ze niet meer zo gewoon wil eten. Geen probleem, ik maak er in een handomdraai een lekkere bananenbrood van.

Hieronder vind je een basis recept met ingrediënten die je bijna altijd al wel in huis hebt. Super handig, dan hoef je ook niet meer naar de supermarkt te hoppen. Als je trouwens wel te rijpe bananen hebt, maar geen tijd om te bakken, gooi de bananen dan niet weg! Breek ze in stukjes en leg ze in de vriezer. Zo heb je ze altijd bij de hand om deze bananenbrood te maken of voor een lekkere smoothie!

Benodigdheden

– 3 Rijpe bananen (geprakt)
– 200 gr Bloem
– 2 tl Bakpoeder
– 2 Eieren
– 150 gr Rietsuiker
– 25 gr Roomboter (zacht)
– 1 tl Kaneel
– Snuf zout



Optioneel : Roomkaas-topping

– 200 gr Roomkaas
– 100 gr Poedersuiker
– 2 tl Vanillearoma

Verwarm de oven voor op 170 °C en vet de cakevorm goed in. Je kunt ook de vorm met wat bakpapier bekleden, zodat je de cake in zijn geheel er makkelijk uitkrijgt.

Klop de eieren eerst los met de zachter boter en voeg daarna de geprakte bananen toe. Mix dit goed door elkaar. Laat dit even staan en meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, rietsuiker, kaneel en het zout met een garde door elkaar. Spatel dit rustig door het bananenmengsel totdat alles goed gemengd is. Giet het beslag in de cakevorm en plaats deze in het midden van de oven. Het verschilt per oven hoe lang het duurt voordat het brood gaar is. Ik begin meestal na 35 minuten te checken door een satéprikker in het midden van het brood te prikken. Wanneer deze er schoon uit komt is je brood klaar! Anders check je na de eerste 35 minuten, ongeveer om de 5 minuten of je brood klaar is.

Laat je brood eerst 10 minuten afkoelen in de vorm, voordat je hem op een rooster helemaal laat afkoelen. Je kunt je brood afgedekt of bijvoorbeeld in aluminiumfolie een aantal dagen bewaren. Vaak trekt de smaak na een nachtje er nog beter in.

Optioneel: Roomkaas-topping

Bananenbrood is al heerlijk door het te bestrijken met een beetje roomboter. Als je nog een stapje verder wilt, kun je ook een simpele maar lekkere roomkaas-topping maken. Hiervoor hoef je alleen de roomkaas eerst goed los te roeren, vervolgens mengen met de vanillearoma en de gezeefde poedersuiker erdoorheen roeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish