Brownies met walnoten

Created with Sketch.

Brownies met walnoten

Dit recept zorgt voor de ultieme brownies: stevig maar toch ook heerlijk fudgey en het smelt in je mond.

Ik moet eerlijk zijn, wanneer het over brownies gaat (en dan voornamelijk het eten ervan) ben ik best wel kieskeurig. Ze moeten stevig genoeg zijn om flinke stukken te kunnen snijden, die niet gelijk uit elkaar vallen. Maar zodra je een hap neemt horen ze te smelten in je mond. Een wat droge brownie is echt not done. Dit laatste is mij ook menig keer overkomen in verschillende restaurants wanneer ik mij waagde aan een brownie als toetje. Vaak wordt de “brownie” dan rijk geserveerd met culinaire strepen van chocoladesaus. Op dit moment gaan dan ook echt de alarmbellen bij mij af. Want een goede smeuïge brownie heeft echt geen extra chocoladesaus nodig. En je raad het waarschijnlijk al, het lijkt eerder op een stukje chocoladecake dan een brownie. Nou ben ik niet iemand die moeilijk doet om iets met chocolade erin op te eten. Maar het kan zo’n domper zijn! En zeker omdat het eigenlijk helemaal niet moeilijk is om zelf hemelse brownies te maken. Met dit recept laat ik je zien hoe!

Benodigdheden

– 200 gram Pure chocolade
– 25 gram Cacao
– 150 gram Bloem
– 250 gram Roomboter
– 3 eieren
– 150 gram Donkere basterdsuiker
– 200 gram Kristalsuiker
– Walnoten
– 1 tl Bakpoeder
– Snufje zout

Recept

Verwarm de oven voor op 190 °C. Laat de chocolade en roomboter alvast rustig au bain marie smelten. Meng in een andere kom de bloem(gezeefd), cacaopoeder en bakpoeder door elkaar met een garde. Klop de eieren, kristalsuiker en basterdsuiker op tot een lichtbruin mengsel. Hiervoor kun je een keukenmachine gebruiken of een gewone handmixer.

Als je merkt dat de boter en chocolade bijna helemaal is gesmolten, kun je alvast de pan van het vuur afhalen. Zo voorkom je dat je straks een te warm chocolade mengsel met het eimengsel mengt. Als alles egaal is gesmolten en er geen stukje meer zijn kan het chocolademengsel bij het eimengsel worden toegevoegd, terwijl dit continue wordt gemixt.

Voeg als laatste het cacaomengsel  toe en spatel dit rustig door. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Stort de brownie-vulling in de bakvorm en verspreid de walnoten over de brownie. Druk ze met je vinger of een lepel helemaal onder. Klaar? Plaats de bakvorm in de oven en bak deze op 40 minuten af. Laat de brownie hierna afkoelen.

Ook hier geldt dat hoe langer je de smaak laat intrekken hoe lekkerder je brownies uiteindelijk worden!

Geniet ervan!