caketownnl@gmail.com

Koffie & Walnoten taart

Koffie & Walnoten taart

Zin om een keertje een ander soort taart voor je gasten te maken? Probeer dan deze taart gemaakt van koffie en walnoten!

Wanneer ik ergens een taartje bestel, neemt vooral de zoetekauw in mij het voortouw in deze beslissing. Om ook is een keertje iets anders proberen, ging ik op zoek naar een taart met juist iets minder zoets als basis, namelijk koffie! Met een goed bakkie koffie kun je mij echt blij maken, helemaal nu het buiten sneeuwt. Er blijft wel ergens in mijn achterhoofd de twijfel hangen of de smaak dan niet te overheersend kan worden in de taart. Gelukkig heb ik daar een oplossing voor, walnoten! De combinatie van koffie met walnoten werkt super. Met dit recept zet je een lekkere taart van koffie en walnoten klaar en maak je deze af met een je eigen koffiecrème!

Benodigdheden

Voor de cake

– 200 gram bloem
– 225 gram suiker
– 225 gram roomboter(kamertemperatuur)
– 4 grote eieren
– 50 gram walnoten
– 150 ml espresso
– 1 à 2 el melk
– 7 gram bakpoeder
– 7 gram baksoda

Voor de koffiecrème

– 400 gram roomkaas
– 150 gram poedersuiker
– 75 ml espresso

Voor de garnering

– 16 Walnoten (8 hele, 8 in stukjes gesneden)

Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn!
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet 2 bakvormen van 20 cm in en bekleed zowel de bodem als de zijkanten met bakpapier.

Maal de walnoten met de suiker fijn, totdat de walnoten egaal in kleine stukjes zijn gesneden. Voeg hier de boter, bloem, espresso, eieren, bakpoeder en baksoda aan toe en mix het geheel goed door elkaar. Het moet een glad beslag worden en als laatst kun je nog even de melk toevoegen terwijl je blijft mixen. Vind je het beslag erg droog? Mix er dan nog wat extra melk doorheen.

Verdeel het beslag over de 2 bakvormen en bak de taarten ongeveer 25 minuten. Je kunt controleren of de taarten klaar zijn door met je vingers een beetje op de bovenkant te drukken. Als de taarten terugveren, dan zijn ze klaar!

Laat de taarten eerst 10 minuten afkoelen, voordat je ze uit de vorm haalt en af laat koelen op een taartrooster. Zijn ze afgekoeld? Op naar de koffiecrème!

De koffiecrème die voor deze taart wordt gebruikt is heel eenvoudig. Mix eerst de roomkaas met de poedersuiker en vervolgens kan de espresso erdoorheen worden gemixt. Je kunt naar smaak ook meer/minder espresso of poedersuiker door de crème mixen.

Nu kan de taart worden opgemaakt! Keer de onderste taartbodem om, zodat de onderkant naar het midden is gericht. Verdeel ongeveer de helft van de koffiecrème over de taart. Zorg dat je ook dicht bij de zijkanten de crème smeert, zodat deze straks ook zichtbaar is. Plaats de andere taartbodem op de koffiecrème en bestrijk ook deze royaal met het overgebleven crème. Als laatst maak je de taart helemaal af door deze te garneren met de walnoten.

Staat de koffie al klaar? Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DutchEnglish