caketownnl@gmail.com

Macadamia Chocolate Chip Cookies

Macadamia Chocolate Chip Cookies

Deze koekjes hebben een lekkere bite en de combinatie van macadamia noten met chocolade is intens lekker.

De eerste keer dat ik macadamia noten had gegeten, moest ik een beetje wennen aan de smaak. Nu vind ik het alleen maar jammer dat ik niet veel eerder deze noten in combinatie met chocolade in een koekje heb geprobeerd. Zowel de noten als de chocolade zorgen ervoor dat elkaars smaak versterkt worden. Proef het zelf en maak deze heerlijke koekjes. Ingewikkeld is het zeker niet!

#GoodToKnow Valt het je tegen hoe duur macadamia noten zijn? Dit komt doordat het de moeilijkste noot ter wereld is om te kraken. Daardoor zijn ze duurder dan de gemiddelde noot. Laat je hierdoor alsjeblieft niet afschrikken, want ze zijn onweerstaanbaar lekker!

Benodigdheden

– 80 gram Macadamia noten (ongezout)
– 140 gram Roomboter
– 110 gram Suiker
– 100 gram Lichtbruine basterdsuiker
– 1 tl Vanille-exctract
– 1 Ei
– 210 gram Bloem
– 150 gram Pure chocolade
– 1/4 tl Baking soda
– Snufje zout

Recept

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Om een lekkere bite te krijgen van de macadamia noten, moeten deze eerst worden geroosterd. Bekleed daarvoor een bakplaat en rooster de noten in de oven goudbruin. Dit duurt ongeveer 7 à 9 minuten en hierna kun je ze laten afkoelen.

Mix de suiker, boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom tot een romig geheel. Voeg daarna het ei toe en mix dit er goed doorheen. Voeg het bloem en de baking soda toe en kneed het geheel door elkaar.

Hak de pure chocolade en macadamia noten grof en meng deze stukjes door het mengsel. Zorg ervoor dat alles goed wordt verdeeld. Maak nu van het deeg een lange rol, zodat je straks gemakkelijk plakjes kunt afsnijden. Als je ongeveer 4 centimeter qua dikte neemt, is dit voldoende. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

Als het deeg lang genoeg heeft gerust kun je hier plakken van snijden. Snijd plakjes tussen de 1,5 en 2 centimeter en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende afstand! De koekjes gaan iets uitlopen. 

Bak de koekjes in ongeveer 12 tot 16 minuten goudbruin en gaar. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster, zodat de warmte onder de koekjes weg kan.

Ook leuk om als cadeautje te geven als je op visite gaat. Geniet ervan!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DutchEnglish