Smeuïge Chocolate Chip Cookies

Smeuïge Chocolate Chip Cookies

Deze chocolade koekjes zijn lekker smeuïg en smelten in je mond. Ze zijn makkelijk te maken en in een glazen plot een heerlijke decoratie voor op tafel!

Als ik mij ergens misselijk aan kan eten, dan zij het wel van die echte Amerikaanse chocolate chip cookies. Ze zijn groot (erg belangrijk), smeuïg en toch een beetje krokant van buiten. Gelukkig zijn ze zo makkelijk te maken, want een lang leven hebben ze bij mij in huis niet. In een handomdraai tover je deze overheerlijke koekjes zo weer tevoorschijn.

Benodigdheden

– 250 gram Bloem
– Baksoda (halve theelepel)
– Zout (halve theelepel)
– 170 gram Roomboter (gesmolten)
– 200 gram Bruine basterdsuiker
– 100 gram suiker
– Vanille-extract (ongeveer 1 eetlepel)
– 1 Ei
– 1 Eidooier
– 325 gram Pure chocolade (in stukjes)

Recept

Verwarm de oven voor op 170 °C. Zeef de bloem boven een kom en voeg hier de baksoda en zout aan toe. Meng dit door elkaar.

Roer de gesmolten boter, basterdsuiker en suiker in een andere kom goed door elkaar. Doe hierbij het vanille-extract, het ei en de eidooier toe en klop dit op tot er een licht en romig mengsel ontstaat. Voeg het mengsel van bloem toe en roer dit voorzichtig door elkaar. Als alles goed gemengd is kun je de chocolade stukje er rustig doorheen roeren.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak kleine bergjes van het deeg, gebruik ongeveer 2 eetlepels per koekje. Houd voldoende afstand tussen de koekjes, zodat ze niet in elkaar smelten. Ongeveer 4 cm afstand moet voldoende zijn.

Bak je Chocolate chip cookies ongeveer 15 tot 17 minuten af in de oven. De randjes moeten licht gekleurd zijn en de koekjes zullen nog erg zacht zijn. Haal ze uit de oven en laat ze eerst een paar minuten op de bakplaat afkoelen. Verplaats ze daarna op een rooster zodat ze goed kunnen afkoelen en de warmte onderin weg kan.

Je moet even geduld hebben maar je eigen Chocolate chip cookies zijn klaar om je vol aan te eten.

Geniet ervan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish