Snickerdoodle – Kaneelkoekje

Snickerdoodle – Kaneelkoekje

Deze kaneelkoekjes zijn super lekker! Vaak heb je de ingrediënten thuis al op voorraad dus je kunt zo aan de slag.

Ik was op zoek naar een recept voor kaneelkoekjes en kwam toevallig bij deze snickerdoodles. Met pure overtuiging ging ik op zoek naar hoeveel Snicker repen er precies in het deeg moest. Na zowel geen verhouding voor het aantal Snicker repen of iets van noten met karamel tegen te komen, moest ik mij erbij neerleggen dat de naam me voor de gek heeft gehouden. Maar heel eerlijk, zo’n gek idee is dat toch niet voor een koekje? Die zoektocht ga ik nog voorzetten. Maar Oké, de Snickerdoodle is dus juist een lekker kaneelkoekje. Het mooie van dit koekje, was dat ik alle ingrediënten al in huis had en niet meer de deur uit hoefde. Ideaal! Hup gelijk naar de keuken en bakken maar.

Benodigdheden
– 200 gram suiker
– 200 gram bloem
– 150 gram roomboter
– 1 ei
– 1 tl vanille-aroma
– 2 tl kaneelpoeder
– 7 gram bakpoeder


Voor de suikertopping:

– 100 gram suiker
– 1,5 el kaneelpoeder

Klop de roomboter met de suiker romig. Voeg het ei en vanille-aroma toe en mix totdat alles net door elkaar is gemixt. Meng in een andere kom de bloem, kaneelpoeder en bakpoeder met een garde door elkaar. Voeg dit toe aan het botermengsel en mix dit alles goed door elkaar totdat je een egaal koekjesdeeg hebt.

Bedek de kom met het koekjesdeeg af en laat het beslag minimaal een uur in de koelkast goed afkoelen. Dit voorkomt dat tijdens het bakken de koekjes gaan uitlopen. In de tussentijd kun je alvast in een apart kommetje de suiker met de kaneelpoeder mengen.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed alvast een bakplaat met bakpapier. Haal het koekjesdeeg uit de koelkast. Maak van het beslag kleine bolletjes van ongeveer 3 cm. Rol de bolletjes door de kaneelsuiker en zorg dat de gehele bol bedekt is met de suiker. Plaats de bolletjes op de bakplaat met voldoende ruimte uit elkaar. Ik maak meestal 8 koekjes per keer en uit die beslag haal je ongeveer 16 koekjes.

Bak de koekjes ongeveer 10-12 minuten af. De randjes moeten wat steviger zijn en de koekjes goudbruin gekleurd. Laat ze daarna even buiten de oven afkoelen op de bakplaat, voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.

Je kunt deze heerlijke kaneelkoekjes ongeveer 3 dagen in een koekjestrommel bewaren. Lekker en gemakkelijk te maken als je onverwacht visite op de stoep hebt staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish