caketownnl@gmail.com

Triple Chocolate cheesecake

Triple Chocolate cheesecake

Een echte overdosis aan chocolade, maar “Nee, dank je” kun je hier nooit tegen zeggen.

Je bent vast al tientallen keren van die snelle filmpjes tegen gekomen, die laten zien hoe je een taart of ander lekker gerecht maakt. Dit recept is op een van de filmpjes van Twisted gebaseerd. Het gebruik van koffie in dit recept zorgt voor een nog grotere smaakexplosie.

Benodigdheden

Voor de bodem :

– 120 gram digestieve biscuits

– 75 gram donkere chocolade

– 80 gram roomboter

(Je kunt ook digestieve biscuits gebruiken waar al chocolade omheen zit.) 

Voor de vulling :

– 300 gram donkere chocolade

– 400 ml volle room

– 3 shots espresso

Voor de ganache :

– 300 ml volle room

–  300 gram donkere chocolade

Voor dit recept is een bakvorm van 23 cm gebruikt.

Recept

Vet de bodem van een bakvorm in met wat roomboter en bekleed deze met bakpapier. Smelt de boter op een laag vuur. Mix de digestieve biscuits samen met de chocolade in een foodprocessor tot kruimels. Voeg de gesmolten boter toe en meng dit goed door elkaar. Stort dit in de bakvorm en druk de bodem goed aan. Laat de bodem afgedekt afkoelen in de koelkast.

Smelt voor de vulling de donkere chocolade au bain marie. Klop ondertussen de room in een mixer tot het stevig is. Roer de espresso door de gesmolten chocolade en spatel dit mengsel rustig door de room. Als het geheel goed gemengd is kan de vulling op de afgekoelde bodem en kun je deze gladstrijken met een spatel. Laat het mengsel afkoelen en opstijven in de koelkast voor ongeveer 2 uur.

Deze taart maak je af met een lekkere ganache. Hiervoor verwarm je de room in een steelpan, dit moet niet gaan koken. Als de room warm is kun je de chocolade in stukken toevoegen en dit smelten in de room. Blijf dit mengsel goed roeren met een garde tot het egaal is en wat dikker is geworden. Spatel de ganache op het afgekoelde beslag, strijk het glad en plaats de taart weer terug in de koelkast. Ook hier geld dat het beste is om de taart een nachtje in de koelkast te laten staan. Maar na 2 uur in de koelkast te hebben afgekoeld is de taart klaar voor gebruik.

Enjoy!

 

2 reacties

  1. Elke schreef:

    Prachtige website en wat een lekkere recepten!

  2. Elly kreutzer schreef:

    Deze taart is zo lekker. Mooie website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish