caketownnl@gmail.com

Witte chocolade cheesecake

Witte chocolade cheesecake

Witte chocolade cheesecake

Deze witte chocolade cheesecake is ontzettend makkelijk om te maken en met wat verse aardbeien erbij een genot om te eten. 

Voordat ik dit recept probeerde, maakte ik altijd een witte chocolade cheesecake die niet gebakken wordt, maar alleen moest opstijven in de koelkast. Die taart was altijd favoriet op verjaardagen en het recept zal ook binnenkort op CakeTown verschijnen. Toch wilde ik ook proberen om een echte cheesecake te maken, door hem te bakken in de oven. Ik las altijd over rampscenario’s dat de taarten dan makkelijk in de oven konden scheuren. Toch heb ik me eraan gewaagd om er een te bakken. En geloof mij, met dit recept gaat het je in één keer lukken om een lekkere cheesecake te maken, zonder scheuren!

Benodigdheden

Voor de bodem :

– 260 gram Bastogne koeken

 –  100 gram Roomboter

Voor de vulling :

– 250 gram Witte chocolade

– 450 gram Monchou

– 250 gram Creme fraîche

– 4 Eieren M

– 1 Vanillestokje (1 theelepel vanille-aroma werkt ook prima)

Voor dit recept heb ik een bakvorm gebruikt van 23 cm.

Recept

Verwarm de oven voor op 140°C à 150°C. Vet alvast de bakvorm in met boter en bekleed zowel de bodem als de zijkanten met bakpapier.

Voor de bodem laat je alvast de roomboter op een zacht vuurtje smelten in een steelpan. Ondertussen kun je de bastogne koeken verkruimelen. Het makkelijkst, snelst en egaalst is door dit met behulp van een foodprocessor te doen. Als je deze niet in huis hebt, kun je het beste de koekjes op het aanrecht leggen, hier een (schone) theedoek overheen leggen en vervolgens met een deegroller hier overheen rollen. Meng dit vervolgens met de gesmolten boter. Druk de bodem goed aan in de bakvorm en strijk met een lepel hier overheen om het zo egaal mogelijk te krijgen. Dek de taartvorm af met folie of een deksel en laat deze afkoelen in de koelkast.

Voor de vulling laat je de witte chocolade au bain marie smelten. Dit doe je door de chocolade in een kom te plaatsen boven een steelpannetje met een klein laagje bijna kokend water. Het is hierbij belangrijk dat de kom niet het water aanraakt, zo voorkom je dat de chocolade in de kom aanbrandt.

Nu de chocolade staat de smelten kun je alvast de monchou glad en romig maken door deze te kloppen. Voeg het merg van het vanillestokje toe en één voor één de eieren, terwijl je ondertussen steeds blijft kloppen. Let goed op dat alles in de kom goed gemengd wordt.

Als de witte chocolade gesmolten is, kun je de kom van de steelpan afhalen en de crème fraîche mengen met de chocolade. Probeer een zo egaal mogelijk mengsel te maken en bolletjes tegen de zijkant stuk te drukken. Voeg vervolgens het chocolademengsel toe aan het andere beslag en meng dit goed door elkaar.

Haal de bakvorm uit de koelkast en stort hierin het beslag. Strijk het beslag een beetje strak en klap een paar keer met de bakvorm op het aanrecht om luchtbellen eruit te slaan. De taart kan nu in de oven voor ca. 40 tot 50 minuten. De taart heeft lang genoeg gebakken als de zijkanten stevig aanvoelen. De binnenkant mag daarentegen nog lekker wiebelig zijn.

Het is bij deze cheesecake echt aan te raden om hem een nachtje in een koelkast te laten staan voordat je hem gaat opeten. Dit vind ik zelf ook altijd vreselijk om te lezen en mij aan te houden, maar de smaak is zó veel beter. Mocht je dit niet lukken, geloof me, mij lukt dit ook zelden. 😉 

Geniet ervan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DutchEnglish