caketownnl@gmail.com

Aardbeien eclairs

Aardbeien eclairs

aardbeien eclairs

Heerlijke aardbeien eclairs met banketbakkersroom en chocolade.

Een paar weken terug heb ik voor het eerst soezendeeg gemaakt en dat was zo leuk om te maken, dat ik hier graag nog meer wilde experimenten. Gelukkig kwam Valentijnsdag eraan en kon ik aan de slag met deze heerlijke aardbeien eclairs. Zoals ik al vertelde bij het basisrecept voor soezendeeg, ik ben geen van van de standaard slagroomsoes. Maar wel van de combinatie met banketbakkersroom! Afgemaakt met verse aardbeien en chocolade, heb je wat mij betreft altijd een echte crowd-pleaser. Dit is zó lekker!

KokenKoken

Benodigdheden voor +/- 8 eclairs

– 50 ml melk
– 50 ml water
– 2 à 3 eieren (losgeklopt)
– 50 gram roomboter
– 50 gram bloem
– verse aardbeien
– 100 gr donkere chocolade
– portie banketbakkersroom

Recept

Het eclair-deeg

Verwarm de oven voor op 210 °C graden en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier. Zet alle ingrediënten al afgewogen en gemeten klaar. Snijd de roomboter alvast in kleine stukjes zodat deze zo makkelijk smelten.

Zet een pan op middelhoog vuur en verwarm hierin de water en de melk met de roomboter. Breng dit langzaam aan de kook, maar zorg er wel voor dat de boter is gesmolten voordat het mengsel kookt!

Als het begint te koken, haal je de pan van het vuur en voeg je in één keer alle bloem toe. Roer met een houten lepel goed door, totdat alle bloem is opgenomen en het een egaal deeg is. Zet de pan weer terug op het vuur en blijf goed doorroeren. Doe dit ongeveer voor 2 a 3 minuten, totdat het deeg een bal vormt.

Je zult het deeg licht horen sissen

Je zult in de tussentijd het deeg licht horen sissen en wat aanbakken in de pan. Schrik niet je doet het goed! Stort het deeg daarna over in een andere kom en roer het nog even goed door en wat losser. Laat het deeg nu voldoende afkoelen voordat je de eieren kunt toevoegen.

Als het deeg genoeg is afgekoeld kun je nu één voor één de eieren door het deeg roeren.
Klop de eieren hiervoor eerst los en voeg het laatste ei in delen toe, want het kan zijn dat je niet het hele ei nodig hebt. Het deeg mag niet te vochtig zijn en niet uitlopen wanneer je het met een spuitzak in spuit. Het deeg is goed wanneer het glad en soepel is en pieken kan vormen.

Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen in het deeg. Klop het laatste ei alvast wat los in een apart kommetje en voeg dit in delen toe terwijl je blijft roeren. Het kan namelijk zijn dat je niet het hele ei nodig hebt. Het deeg mag niet te vochtig zijn en niet uitlopen. Het deeg is goed wanneer het glad en soepel is en pieken kan vormen.

Het eclair deeg opspuiten

Doe het deeg in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit dunne langwerpige lijnen van ongeveer 10 cm op de bakplaat. Zorg dat de lijnen goed strak en egaal zijn en druk eventuele puntjes met een natte vinger terug. Bak de eclairs in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin. Maak in de tussentijd nooit de oven open anders storten de eclairs in. Laat de eclairs helemaal afkoelen op een rooster.

Voor de eclairs

Wanneer de eclairs helemaal afgekoeld zijn, kun je deze doormidden knippen of snijden. Smelt de chocolade au bain marie, zet je banketbakkersroom klaar en snijd de aardbeien alvast in stukjes.

Dompel de bovenkant van de eclairs in de gesmolten chocolade en leg deze op een rooster om uit te harden. Spuit ondertussen met behulp van een gekarteld spuitmondje, golven over de bodempjes van de eclairs. Verspreid hierover de aardbeien en plaats de bovenkant van de eclairs weer terug. Gegarandeerd succes bij je valentijn!

Laat een reactie achter als je dit recept hebt geprobeerd of tag @caketown.nl als je je creatie deelt op insta! Wil je dit recept bewaren voor later? Pin het hier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DutchEnglish