Chocolade koekjes met Nutella vulling

Chocolade koekjes met Nutella vulling

Voor de echte chocoholics! Een hap uit dit koekje en de chocolade smelt in je mond.

Er bestaat geen beter gevoel dan een hap te nemen uit een lekkere chocoladekoekje en dat de kern dan ook nog is van gesmolten chocola! Een lekkere bite van buiten en vloeibaar van binnen. YUM! Ook fijn dat er geen ingewikkelde praktijken uitgehaald moeten worden om het voor elkaar te krijgen. Het geheim? Heel simpel. Bolletjes Nutella invriezen!

Benodigdheden
– 115 gram roomboter
– 90 gram bruine suiker
– 50 gram kristalsuiker
– 12 theelepels nutella
– 1 theelepel vanille-extract
– 1 ei L


– 140 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel maïzena
– 40 gram cacaopoeder
– 1 eetlepel melk

Je begint met het maken van bolletjes nutella. Hiervoor leg je op een bord of plaat wat bakpapier. Maak met behulp van twee theelepels 12 gelijke bolletjes nutella. Zorg dat je genoeg ruimte tussen de bolletjes laat en plaats ze voor minimaal 30 minuten in de vriezer.

Ondertussen kun je beginnen met het maken van het koekjesdeeg. Hiervoor mix je eerst de bruine suiker en kristalsuiker samen met de boter, totdat deze gemengd zijn. Voeg hierna het vanille-extract en het ei toe en mix dit ongeveer nog 1 minuut totdat het een glad mengsel is. Zeef hierboven de bloem, bakpoeder. maïzena en cacaopoeder en meng dit rustig door elkaar totdat eruit ziet als koekjesdeeg. Als het deeg voor je gevoel wat droog is kun je de melk toevoegen.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de nutella bolletjes uit de vriezer. Leg een bakplaat met bakpapier klaar om de bollen koekjesdeeg op te kunnen plaatsen. Schep een flinke eetlepel koekjes deeg en verdeel dit door twee. Maak een deel van het deeg een beetje plat, plaats hierop een nutella bolletjes en bedek dit met het andere deel van het deeg. Rol het in je handen tot een bol en de nutella volledig bedekt is met het koekjesdeeg. Plaats het op het bakpapier en doe het zelfde met de rest van het deeg en nutella bolletjes. Zorg ervoor dat je voldoende afstand houdt tussen de bolletjes, ze gaan namelijk uitlopen. Ik heb zelf de bolletjes verdeeld over twee bakplaten.

Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten af. Laat de koekjes een paar minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze op een taartrooster legt om verder af te koelen. Deze koekjes zijn eigenlijk wel het lekkerst om warm te eten dus sla je slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish