caketownnl@gmail.com

Hollandse Gevulde koeken

Hollandse Gevulde koeken

gevulde koeken

Deze typisch Hollandse koeken blijven heerlijk en zijn heel eenvoudig te maken!

Ik vind gevulde koeken altijd een beetje ondergewaardeerd. Het wordt vaak gehaald als iets makkelijks voor bij de koffie, maar als je ze zelf bakt doe je eigenlijk iedereen een groot plezier. Het zijn ook gewoon de ideale koeken om te maken: het is makkelijk, snel en echt super lekker!

Benodigdheden

– 150 gram witte basterdsuiker
– 200 gram roomboter (koud)
– 300 gram bloem
– 1 ei
– 200 gram amandelspijs ( dit kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen)
– scheutje melk
– beetje citroensap
– snuf zout

Traditionele gevulde koeken

Snijd de koud boter in klein stukjes en meng dit vervolgens met de suiker, bloem en beetje zout in een kom. Kneed dit dan tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een scheutje melk toe als het deeg te droog voelt. Als laatste, kneed je het deeg tot een bol of maak er een rechthoekige plak van, wikkel deze in plasticfolie en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.
Roer dan in een kommetje het spijs samen met de helft van het ei en citroensap los. Zet in een ander kommetje de rest van het ei gemengd met een scheutje melk klaar.

Haal het deeg uit de koelkast en rol dit met een deegroller uit tot een grote plak van ongeveer een halve centimeter dik. Steek dan met een steekvorm van ongeveer 8 cm ongeveer 24 rondjes uit. Leg 12 rondjes op een met bakpapier bekleden bakplaat en bestrijk deze met het eimengsel. Daarna plaats je in het midden een bolletje spijs en laat je wat ruimte over aan de rand. Vervolgens leg je hierop weer een deegrondje en druk je de zijkanten voorzichtig aan. Dan druk je met een vork de zijkanten dicht. Bestrijk de bovenkant van de koekjes ook met het eimengsel.

Bak de gevulde koeken in het midden van de oven 15 tot 20 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn. Haal vervolgens de bakplaat uit de oven, laat de gevulde koeken 2 minuten op de bakplaat afkoelen. Verplaats ze daarna naar een rooster om volledig te laten afkoelen.

Laat een reactie achter als je dit recept hebt geprobeerd of tag @caketown.nl als je je creatie deelt op insta! Recept makkelijk bewaren? Pin het hier op Pinterest. Of ben je op zoek naar nog een lekker Hollands recept? Check dan even dit recept voor heerlijk soezendeeg.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish