Hollandse Gevulde koeken

Hollandse Gevulde koeken

Deze typisch Hollandse koeken blijven heerlijk en zijn heel eenvoudig te maken!

Ik vind een gevulde koek altijd een beetje ondergewaardeerd. Het wordt vaak gehaald als iets makkelijks voor bij de koffie, maar als je ze zelf bakt doe je eigenlijk iedereen een groot plezier. Het zijn gewoon de ideale koeken om te maken: het is makkelijk, snel en echt super lekker!

Benodigdheden
– 150 gram witte basterdsuiker
– 200 gram roomboter (koud)
– 300 gram bloem
– 1 ei
– 200 gram amandelspijs ( dit kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen)
– scheutje melk
– beetje citroensap
– snuf zout

Snijd de koud boter in klein stukjes en meng dit samen met de suiker, bloem en beetje zout in een kom. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een scheutje melk toe als het deeg te droog voelt. Kneed het deeg tot een bol of maak er een rechthoekige plak van, wikkel deze in plasticfolie en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.
Roer in een kommetje het spijs samen met de helft van het ei en citroensap los. Zet in een ander kommetje de rest van het ei gemengd met een scheutje melk klaar.

Haal het deeg uit de koelkast en plasticfolie en rol dit met een deegroller uit tot een grote plak van ongeveer een halve centimeter dik. Steek met een steekvorm van ongeveer 8 cm ongeveer 24 rondjes uit. Leg 12 rondjes op een met bakpapier bekleden bakplaat en bestrijk deze met het eimengsel. Leg in het midden een bolletje spijs en laat wat ruimte over aan de rand. Hierover leg je weer een deegrondje en druk de zijkanten voorzichtig aan. Met een vork druk je de zijkanten dicht. Bestrijk de bovenkant van de koekjes ook met het eimengsel.

Bak de gevulde koeken in het midden van de oven 15 tot 20 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn. Haal de bakplaat uit de oven, laat de gevulde koeken 2 minuten op de bakplaat afkoelen. Verplaats ze daarna naar een rooster om volledig te laten afkoelen.

Laat een reactie achter als je dit recept hebt geprobeerd of tag @caketown.nl als je je creatie deelt op insta! Recept makkelijk bewaren? Pin het hier op Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish