Red Velvet Truffels

Red Velvet Truffels

Verras je Valentijn met deze heerlijke Red Velvet Truffels!

Valentijnsdag komt er weer aan! Om eerlijk te zijn vind ik deze dag alleen maar leuk, omdat je een goed excuus hebt om lekker uitgebreid te bakken. Het betekent voor mij ook veel meer om gewoon lekker samen te genieten (van deze Red Velvet Truffels bijvoorbeeld), dan van die cliché cadeautjes te krijgen of geven. Gelukkig wordt dat hier thuis he-le-maal niet erg gevonden!

Weet je wat zo heerlijk is aan deze truffels? Je kunt ze altijd als back-up plan gebruiken als je ervan uit ging om een mooie red velvet cake te maken en deze niet zo mooi eruit ziet als je had gehoopt. Het doet je ook gelijk een stuk minder pijn om de cake te moeten verkruimelen! Ben je nou niet echt een kei in het maken van Red Velvet Cake? Je kunt ook kijken naar Red Velvet Cake mix in de supermarkt. Persoonlijk vind ik de smaak daarvan altijd wat minder, maar je komt een heel eind en het scheelt vaak een hoop werk!

Benodigdheden

Voor de vulling:
– afgebakken Red Velvet Cake
– 200 gram roomkaas (ik heb monchou gebruikt)
– 50 gram poedersuiker
– tl vanille-aroma

Voor de decoratie:
– 200 gram witte chocolade
– 100 gram pure chocolade

Recept
Verkruimel in de kom de Red Velvet cake en meng dit met de roomkaas, vanille-aroma en poedersuiker. Meng net zolang totdat het beetje de structuur krijgt van koekjesdeeg. Maak hierna bolletjes van ongeveer 5 cm en verspreid deze over een bord. Steek in elk bolletje een satéprikker en zet weg in de vriezer voor ongeveer een uur.

Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie. Haal de bolletjes uit de vriezer. Simpel de koude bolletjes één voor één in de witte chocolade met behulp van de satéprikker. Laat de overtollige chocola van de truffel afdruipen en wacht tot de chocolade iets is gehard voordat je hem op een bord of rooster plaatst. Herhaal dit voor alle bolletjes.

Plaats de red velvet truffels weer in de koelkast zodat de chocolade goed afkoelt en uithard. Smelt ondertussen de donkere chocolade au bain marie. Haal de truffels weer uit de koelkast. Maak met behulp van bijv. een theelepel, mooie lijntjes over de bonbons. Ikzelf doe dat door een flinke eetlepel van de chocolade te nemen. Iets laten uitlekken en dan snel heen en weer te bewegen boven de bonbons. Leef je uit zou ik zeggen! Plaats de truffels in de koelkast totdat je ze opdient. Zo hou je een lekkere bite en zal je Valentijn ze niet kunnen weerstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish