Soezen met limoen-mascarpone vulling

Soezen met limoen-mascarpone vulling

Deze heerlijke frisse vulling is een perfecte combinatie met je eigen gemaakte soezen!

Het recept voor deze top vulling komt oorspronkelijk uit het bakboek van Rutger Bakt. En man wat is dit lekker zeg! Ik ben helemaal geen fan van de standaard slagroomsoesjes, dus ik was zo blij verrast met deze smaakcombinatie. Het frisse van de limoen en het romige van de mascarpone, echt perfect. Afgemaakt met wat vers rood fruit en je hebt echt een klein spektakelstuk op je schoteltje. Wacht niet te lang met watertanden, maar duik lekker de keuken in en ga aan de slag!

Benodigdheden
Je kunt met dit recept ongeveer 20 wat grotere soezen maken.
Basisrecept voor de soezen:
– 100 ml melk
– 100 ml water
– 100 gram bloem
– 100 gram boter
– 4 eieren
– poedersuiker om mee te versieren

Voor de limoen-mascarpone vulling:
– 400 ml slagroom
– 2 limoenen (het rasp en een beetje sap)
– 75 gram suiker
– 250 gram mascarpone
– vers fruit naar keuze om mee te versieren

Recept
Verwarm de oven voor op 210 °C graden en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier. Zet alle ingrediënten al afgewogen en gemeten klaar. Snijd de roomboter alvast in kleine stukjes zodat deze zo makkelijk smelten.

Zet een pan op middelhoog vuur en verwarm hierin de water en de melk met de roomboter. Breng dit langzaam aan de kook, maar zorg er wel voor dat de boter is gesmolten voordat het mengsel kookt!

Als het begint te koken, haal je de pan van het vuur en voeg je in één keer alle bloem toe. Roer met een houten lepel goed door, totdat alle bloem is opgenomen en het een egaal deeg is. Zet de pan weer terug op het vuur en blijf goed doorroeren. Doe dit ongeveer voor 2 a 3 minuten, totdat het deeg een bal vormt.

Je zult in de tussentijd het deeg licht horen sissen en wat aanbakken in de pan. Schrik niet je doet het goed! Stort het deeg daarna over in een andere kom en roer het nog even goed door en wat losser. Laat het deeg nu voldoende afkoelen voordat je de eieren kunt toevoegen.

Als het deeg genoeg is afgekoeld kun je nu één voor één de eieren door het deeg roeren. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen in het deeg. Klop het laatste ei alvast wat los in een apart kommetje en voeg dit in delen toe terwijl je blijft roeren. Het kan namelijk zijn dat je niet het hele ei nodig hebt. Het deeg mag niet te vochtig zijn en niet uitlopen wanneer je het met een spuitzak in bolletjes spuit. Het deeg is goed wanneer het glad en soepel is en pieken kan vormen.

Doe het deeg in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit bolletjes op de bakplaat. Voor standaard soesjes moet je bolletjes van ongeveer 3 à 4 centimeter aanhouden. Zorg voor voldoende tussenruimte om te voorkomen dat de soezen aan elkaar blijven plakken. Druk met een natte vinger eventuele puntjes van het deeg plat en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de soesjes in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin. Maak in de tussentijd nooit de oven open anders storten de soezen in. Laat de soesjes helemaal afkoelen op een rooster.

De limoen-mascarpone vulling
Klop de slagroom samen met de suiker stijf in een kom. Voeg de limoenrasp, een flinke kneep limoensap en de mascarpone toe en klop dit weer stijf. De vulling moet straks stijf genoeg zijn, zodat hij bij het opspuiten niet meer uitloopt.
Stop de vulling in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze. Ik heb dit keer voor een glad spuitmondje gekozen, maar een gekartelde geeft ook een erg mooi effect.

Snijd de soezen doormidden en spuit op de bodem een flinke toef vulling. Verdeel hierover het fruit en zorg ook goed dat deze een beetje op de buitenste rand zitten. Zo kun je ze later goed zien. Bedek het fruit met nog een toef vulling en plaats de bovenkantjes weer terug op de soezen. Druk ze heel licht iets aan en bestuif de gevulde soezen met poedersuiker.

Laat een reactie achter als je dit recept hebt geprobeerd of tag @caketown.nl als je je creatie deelt op insta! Veel bakplezier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish