Zalm met spinazie quiche

Zalm met spinazie quiche

Wil je iets makkelijks op tafel zetten maar wel net even anders dan normaal? Deze quiche met spinazie en zalm is snel te maken en om van te smullen…

Ik heb wel eens van die dagen dat ik niet al te veel moeite wil doen om iets lekkers en (redelijk) gezonds op tafel te zetten. Deze quiche is daar ideaal voor. Je hoeft alleen alles met elkaar te mengen en een bakvorm bekleden. That’s it! Je kunt overwegen om zelf het deeg voor de bodem te maken, maar kant-en-klaar deeg uit de supermarkt is net zo handig en lekker.

Benodigdheden

– 5 Plakjes bladerdeeg (ontdooid)
– 4 Eieren
– 200 gram Crème fraîche
– 200 gram Geraspte oude kaas
– 500 gram Gehakte spinazie (ontdooid)
– 200 gram Zalm
– 15 gram Paneermeel
– Beetje olie of boter om de vorm mee in te vetten

De springvorm die voor dit recept is gebruikt is 23 cm.

Recept

Verwarm de oven voor 180°C. Laat de spinazie en het bladerdeeg volledig ontdooien voordat je begint.

Meng de spinazie en de crème fraîche goed door elkaar totdat er geen klontjes zijn. Klop in een andere kom de eieren en meng dit met de helft van de geraspte kaas. Voeg dit toe aan het spinaziemengsel en roer dit goed door elkaar. Snijd vervolgens de zalm in kleine stukjes en voeg dit toe.

Vet een bakvorm in en bekleed zowel de bodem als zijkanten met het bladerdeeg. Strooi het paneermeel op de bodem en verdeel dit geleidelijk over de bodem. Dit helpt om te voorkomen dat je bodem erg nat blijft. Stort je spinazie met zalm mengsel in de vorm. Probeer met een vork de stukjes zalm gelijkmatig over de bodem te verdelen.

Strooi de rest van de geraspte kaas over de quiche. Bak de quiche op ongeveer 30 à 40 minuten af in de oven, totdat het bladerdeeg mooi goudbruin is.

Deze quiche is zowel warm als koud lekker heerlijk om te eten!

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish