Appel kaneelcake

Appel kaneelcake

Deze appel/kaneel-cake is super zacht en heeft een mooie swirl van kaneel met bruine suiker!

Als het gaat om appelgebak maak je mij veel gelukkiger met een lekker stuk appelcake dan met een stukje appeltaart. Begrijp me niet verkeerd ik ben gek op appels, maar als het gaat om appeltaart heb ik een soort afwijking. Het zijn dan vooral de taarten waarin er veel en grote stukken appels zitten, die eigenlijk nog wat langer in de oven mogen staan. Ach ja, iedereen heeft zo zijn eigen gekke eetgewoontes denk ik dan! Gelukkig is deze appelcake een ideale oplossing om aan mijn stukje appelgebak te komen (al helpt deze niet bij de heerlijke cliché goede voornemens van dit jaar).

Benodigdheden
– 180 gram bloem
– 130 gram kristalsuiker
– 60 gram donkere basterdsuiker
– 120 gram roomboter (zacht)
– 120 ml melk
– 2 eieren
– 1 appel (geschild en in stukjes)
– 1 theelepel kaneel
– 1,5 theelepel vanille-aroma
– 2 theelepels bakpoeder

Recept
Verwarm de oven voor op 175 °C graden.Vet een cakevorm in en bekleed hem met bakpapier.

Schil de appel en snijd hem in grove stukken. Meng in een apart kommetje de kaneel en de donkere basterdsuiker samen. En zet in een andere kom de bloem gemengd met de bakpoeder klaar.

Mix de boter samen met de kristalsuiker luchtig en zacht. Voeg één voor één de eieren toe. Wacht met het volgende ei tot het eerste ei helemaal is opgenomen in het mengsel. Voeg hierna het vanille-aroma toe en mix dit kort erdoorheen.

Roer rustig de bloem met het bakpoeder door het ei-mengsel. Voeg de melk toe en mix dit kort tot een egaal beslag.

Stort de helft van het beslag in de cakevorm. Verspreid de helft van de appel over het beslag en strooi hierover ook de helft van de donkere suiker. Druk de stukjes appel licht in het beslag. Giet het overgebleven deel van het beslag over de appelstukjes. Leg hierop weer de laatste stukjes appel en strooi hier de rest van de bruine suiker overheen. Druk ook hier weer lichtjes de stukjes appel in het beslag en verspreid rustig met een theelepel of vinger de suiker over alle stukjes en het beslag.

Plaats de cake in het midden van de oven voor ongeveer 30 tot 40 minuten. De cake is klaar als een satéprikker vanuit het midden van de cake er schoon uit komt. Laat de cake afkoelen of eet hem warm met een lekker bolletje vanille-ijs.

 

2 reacties

  1. Viviënne schreef:

    Heerlijke hartverwarmende cake die makkelijk te maken is! 🙂
    Ik had zelf geen gewone melk in huis en heb in plaats daarvoor amandelmelk gebruikt, wat vaak prima kan bij cakes en zo ook bij deze. Ideaal recept voor de koude maanden!

  2. CakeTown schreef:

    Wat leuk om te horen en goed om te weten dat amandelmelk ook geschikt is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish