caketownnl@gmail.com

Cakerol met mango en groene thee

Cakerol met mango en groene thee

De groene thee in deze cakerol geeft zo’n lekkere frisse smaak. Alleen de cake zelf is al een feest om te eten…

Zoekend naar nieuwe recepten en uitdagingen, kwam ik terecht bij deze verfrissende cakerol. Het recept komt uit het kookboek Maancake & Jasmijn dat de verhalen verteld over verschillende Chinese families en hun familierecepten. Het boek is prachtig geïllustreerd en het is bijzonder om een kijkje te mogen nemen bij deze Chinese families. Houd dus je ogen open in de boekenwinkel als je een mooi cadeau voor jezelf of iemand anders zoekt!

Oké terug naar deze lekkere cakerol. Om eerlijk te zijn was dit voor mij de eerste keer dat ik een cakerol heb gemaakt. En ik kreeg gelijk te maken met de eerste bakingfail die je kunt overkomen. Bij het uitrollen van de cakerol bleef de helft van de cake aan de theedoek plakken en scheurde alles open. Ik had de cake te vroeg uit de oven gehaald.

Maakt niet uit kan gebeuren en ik had nog genoeg ingrediënten over om een tweede batch te maken. Gelukkig ging de tweede keer beter en zie je het resultaat op de foto hierboven. Natuurlijk hoop je dat alles de eerste keer gelijk lukt, maar nu kan ik jullie beter uitleggen waar je op moet letten bij het maken van deze cake. 😉

Benodigheden

– 180 gr Zelfrijzend bakmeel
– 110 gr Kristalsuiker
– 225 ml Slaoli
– 8 Eieren (m)
– 1 Verse mango
– 1 Citroen
– 55 gr Kokosschaafsel
– 8 gr Bakpoeder
– 2 tl Japanse groene thee (Sencha)
– ½ tl Zout
– 1½ tl Ongezouten boter

Recept

Verwarm de over voor op 120°C.

Klop 4 eieren met een garde los in een kom. Voeg 100 gram kristalsuiker, het bakpoeder en zout toe en roer dit alles goed door elkaar. Zeef vervolgens het zelfrijzend bakmeel boven de kom en klop dit erdoor. Voeg de slaolie toe, terwijl je blijft kloppen. Doe als laatste de groene thee erbij en klop het geheel tot een glad beslag.

Bedek een bakplaat met bakpapier en giet hierop het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat, zodat je een dunne beslagbodem krijgt. Ongeveer een halve centimeter is dun genoeg. Stop de bakplaat in het midden van de oven en bak de bodem ongeveer 15 minuten.

Splits de andere 4 eieren en bewaar het eigeel. Klop het eigeel op in een pannetje en voeg het sap van citroen, 10 gram suiker en de boter hier aan toe. Zet het pannetje op laag vuur en laat al roerend de boter smelten. Laat de custard niet aan de kook brengen. Blijf de custard roeren totdat het de dikte heeft van Griekse yoghurt. Laat de custard hierna afkoelen op kamertemperatuur.

Als de bodem ongeveer 15 minuten in de oven heeft gezeten, check dan even hoe gaar de bodem is. Hij mag niet te gaar zijn gebakken, want hij moet nog gerold kunnen worden. Maar ook moet hij niet nog ongaar wezen, anders blijft de rol straks vast in de theedoek zitten. Check dus of de bodem stevig aanvoelt en dus gaar is, maar ook dat hij nog flexibel is.

Haal dan de bakplaat uit de oven en leg de cake met met het bakpapier op een droge theedoek. Rol de cake met behulp van de theedoek, over de lange kant en laat het opgerold 10 minuten rusten.

Ondertussen kun je de mango schillen en in reepjes snijden.

Rol na 10 minuten de cake weer voorzichtig uit en maak deze los van het bakpapier, maar laat deze er wel op liggen. Bestrijk de gehele oppervlakte met ongeveer ¾ van de citroencustard. Strooi ook ongeveer ¾ van het kokosschaafsel over het oppervlakte. Verdeel de stukjes mango over een derde deel van de cake, aan de lange kant.

Haal het bakpapier onder de cake vandaan en rol de cake weer met behulp van de theedoek stevig op. Bestrijk je cakerol met het overgebleven citroencustard en strooi het laatste beetje kokosrasp er ook over. Serveer je cakerol met een lekker kopje jasmijn thee en je zult iedereen verrassen met deze verfrissende smaken!

Veel succes en geniet ervan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish