caketownnl@gmail.com

Cheesecake met framboos

Cheesecake met framboos

Ik ben gek op frambozen en deze combinatie met cheesecake is perfect. Een echte eye-catcher met een mooie, strakke toplaag van framboos!

Frambozen passen perfect bij een lekkere cheesecake. De structuur van een cheesecake is, naast de smaak, een van de eigenschappen waarom ik het zo lekker vind. Daarom heb ik gekozen om een toplaag van frambozen te maken en niet de frambozen door de cheesecake zelf te verwerken. Nu ontstaat er een lekkere taart met strakke verschillende lagen. Dat geeft ook wel een kick als een taart zo netjes en strak uitpakt! Door de verschillende lagen, proef je alle smaken van deze cheesecake individueel maar ook perfect in de gehele combinatie. Het is wel een taart waar even de tijd in voor moet worden gestoken, qua afkoeltijd. Maar de lekkere en strakke taart die je ervoor terugkrijgt is het zeker waard!

Benodigdheden

Voor de cheesecake:
– 600 gram roomkaas
– 3 grote eieren
– 75 gram suiker
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel vanille-aroma
– 90 gram crème fraîche

Voor de bodem:
– 200 gram bastogne koeken
– 80 gram roomboter

Voor de frambozenlaag:
– 250 gram frambozen
– 95 gram kristalsuiker
– 1 blaadje gelatine

Verwarm de oven voor op 160 °C en plaats een grote braadslee op de bodem van de oven. Vet de bakvorm in en bekleed de buitenkant met aluminiumfolie.

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en meng dit met de gesmolten boter. Druk de koekjesbodem goed aan in de bakvorm en laat deze in de koelkast afkoelen. Zet hierna alvast de water koker aan met 1,5 liter water of verwarm dit in een pannetje.

Meng ondertussen de roomkaas los in de mixer. Druk met een spatel eventueel de lucht uit de roomkaas. In een andere kom meng je bloem met suiker door elkaar. Mix dit langzaam en rustig door de roomkaas heen en vergeet niet goed de zijkanten en bodem mee te schrapen. Klop de eieren met de vanille-aroma los en mix dit rustig door de roomkaas heen. Schraap ook hier de zijkanten en bodem van de kom goed na met een spatel. Als alles goed gemengd is kun je de cheesecake op de bodem storten. Klop een paar keer met de vorm op het aanrecht om eventueel luchtbelletjes eruit te slaan.

Vul eerste de braadslee met net gekookte water. Plaats een de cheesecake op een rooster in het midden van de oven boven de braadslee. Het verschilt vaak per oven hoe lang de cheesecake moet bakken. Begin na een uur te kijken of de cheesecake klaar is. Open de oven niet te vroeg want dan kan de cheesecake inzakken of gaan scheuren. Je kunt zien of de cheesecake klaar is, wanneer de zijkanten wat steviger zijn en het midden nog lekker wiebelig is.
Als je denkt dat je cheesecake klaar is, laat je hem eerst een uur in de oven afkoelen met de deur op een kier. Na dit uur laat je de cheesecake nog is 3 a 4 uur op kamertemperatuur komen. Hierna kan de cheesecake in de koelkast geplaatst worden. Wacht het liefst minimaal 2 uur voordat je de frambozenlaag op de cheesecake doet.

Voor de frambozen laag, begin je eerst met de pitjes uit de frambozen te halen. Dit kun je doen door de frambozen te drukken door een fijne zeef en zo te scheiden van de pitjes. De opgevangen frambozen doe je samen met de suiker in een pannetje op het vuur. Week ondertussen het gelatine blaadje in ruim koud water. Als de frambozen beginnen te koken los je het geweekte gelatine blaadje op in de frambozen. Roer die goed door elkaar heen en laat dit ongeveer 10 minuten in het pannetje wat afkoelen.

Haal de cheesecake uit de oven en giet de frambozengelei over de cheesecake. Plaats de cheesecake nog niet gelijk terug in de koelkast maar wacht eventjes voor 10 minuten. Dek de cheesecake hierna af en plaats hem in de koelkast voor minimaal twee uur maar het liefst een hele nacht.

Geniet ervan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DutchEnglish