caketownnl@gmail.com

Honing & walnoten cake

Honing & walnoten cake

Deze lekkere ontbijt cake is precies wat je nodig hebt om de dag goed te starten.

Sla jij regelmatig een uitgebreid ontbijt over? Dit gebeurd ook vaak in warme landen zoals Argentinië. Ze starten de dag met een goed kopje koffie of thee en een klein stukje cake. Deze honing- en walnotencake is daar ideaal voor. Door de honing en olie blijft deze cake lekker smeuïg en kun je hem voor aantal dagen bewaren zonder dat hij droog wordt. De combinatie van walnoten en honing werkt super goed in deze cake en ook niet onbelangrijk: het vult goed! Een klein stukje en je kunt een hele tijd voorruit. En anders pak je gewoon nog een lekker stukje…

Benodigdheden

240 ml honing
340 gr suiker
120 ml olie (zonnebloem)
250 ml thee
320 gr bloem
115 gr walnoten (fijngehakt)
2 eieren
2 theelepels bakpoeder

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de bakvorm goed in.

Klop de eieren samen met de thee en suiker op tot het een luchtig mengsel is. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg de olie en honing toe en mix dit kort door elkaar totdat alles gemengd is. Spatel vervolgens rustig de gezeefde bloem, bakpoeder en walnoten erdoor.

Bak de taart in ongeveer 40 tot 60 minuten af. Steek na 40 minuten een sateprikker in de cake om te checken of deze gaar is. Is de taart gaar? Haal de cake uit de oven en laat hem in de vorm voor 10 minuten afkoelen. Snijd daarna de randen los van de vorm en laat de cake op een taartrooster volledig afkoelen. Deze cake kan extra lekker zijn als je wat poedersuiker erover strooit. Een goed begin van de dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DutchEnglish