caketownnl@gmail.com

Oreo Brownie Cheesecake

Oreo Brownie Cheesecake

Oreo. Brownie. Cheesecake. Drie ultieme guilty pleasures in één taart!

Bij het horen van deze taart begint bij iedereen wel het water in de mond te lopen denk ik. Dat is ook volkomen terecht, want hij smelt weg in je mond! Ik werd op Facebook attent gemaakt op het oorspronkelijke recept. Helaas kwam ik tijdens het maken er pas achter dat er veel dingen niet klopte in het recept. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en geef hieronder het recept, zodat jullie niet zo hoeven te klungelen als ik!

Benodigdheden
– 1 portie Brownie-beslag (zonder walnoten)
– Oreo koekjes (ongeveer 30 koekjes)
– 200 gram roomkaas
– 50 gram crème fraîche
– 2 eieren
– 150 gram suiker
-100 gram witte chocolade
– 100 gram donkere chocolade
– 1 tl vanille-extract
– 50 ml Licor 43
– snuf zout

Recept
Verwarm de oven voor op 180 °C

Maak het brownie-beslag volgens het receptuur, maar voeg als laatst bij de gesmolten boter en chocolade, 30 ml Licor 43 toe. Stort het beslag in een bakvorm naar keuze. Ik heb een vierkante bakvorm gebruikt. Verdeel hier vervolgens 16 Oreo-koekjes over. Ik heb rijen gemaakt van 4 x 4.

Klop de roomkaas luchtig en voeg hierna de suiker toe. Als alles goed gemengd is, voeg je één voor één de eieren toe, het vanille-extract en zout toe. Mix alles tot een glad geheel. Meng als laatste 20 ml Licor 43 erdoor en rustig wat verkruimelde Oreo-koekjes (ongeveer 8).

Stort het cheesecake beslag bovenop het brownie-beslag met de Oreo-koekjes. Bak de Brownie cheesecake in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten. Laat hem hierna volledig afkoelen.

Smelt zowel de witte als donkere chocolade au bain marie (in verschillende kommen). Giet de witte chocolade in een spuitzak en knip het puntje hiervan af. Maak schuine strepen over de hele taart. Doe dit vervolgens ook met de donkere chocolade. Verkruimeld de overgebleven Oreo’s en verdeel deze over de taart.

Als het je lukt zou ik aanraden om de Oreo Brownie Cheesecake een nachtje in de koelkast te laten staan. Dan zijn alle smaken goed ingetrokken en is hij op zijn best!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DutchEnglish