caketownnl@gmail.com

Peanutbutter brownies

Peanutbutter brownies

Ik ben gek op brownies en deze twist met pindakaas is echt super. De smaak van een snicker maar de structuur van een lekkere brownie!

De meeste vrienden en familieleden van mij hebben sowieso een keer mijn eigengemaakte brownies gegeten. Het is makkelijk om te maken en gewoon ontzettend lekker. Maar toch is het voor de afwisseling wel fijn om een andere smaak te proberen. Deze peanutbutter brownies zijn daar de perfecte oplossing voor.

Benodigdheden

Voor het browniebeslag:
– 200 gram Pure chocolade
– 25 gram Cacao
– 150 gram Bloem
– 250 gram Roomboter
– 3 eieren
– 150 gram Donkere basterdsuiker
– 200 gram Kristalsuiker
– 1 tl Bakpoeder
– Snufje zout

Voor de pindakaascrème:
– 150 gram Pindakaas met extra stukjes
– 2 eetlepels Poedersuiker

Verwarm de oven voor op 190 °C. Laat de chocolade en roomboter alvast rustig au bain marie smelten. Meng in een andere kom de bloem(gezeefd), cacaopoeder en bakpoeder door elkaar met een garde. Klop de eieren, kristalsuiker en basterdsuiker op tot een lichtbruin mengsel. Hiervoor kun je een keukenmachine gebruiken of een gewone handmixer.

Als je merkt dat de boter en chocolade bijna helemaal is gesmolten, kun je alvast de pan van het vuur afhalen. Zo voorkom je dat je straks een te warm chocolade mengsel met het eimengsel mengt. Als alles egaal is gesmolten en er geen stukje meer zijn kan het chocolademengsel bij het eimengsel worden toegevoegd, terwijl dit continue wordt gemixt.

Voeg als laatste het cacaomengsel  toe en spatel dit rustig door. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Stort het browniebeslag in de bakvorm.

Voor de pindakaas creme meng je de pindakaas met de poedersuiker en roer je dit goed los. Verspreid met een eetlepel hoopjes van de pindakaas creme op het browniebeslag en druk dit een beetje aan. Maak vervolgens met een sateprikker een marmereffect door horizontaal rondjes te draaien in het beslag.

Plaats de bakvorm in de oven en bak deze ongeveer in 35 minuten af. Laat de brownie helemaal afkoelen en het liefst een nachtje met rust voordat je hem gaat aansnijden. Dan is de smaak echt op zijn best!

Geniet ervan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DutchEnglish