Sinaasappel cake

Sinaasappel cake

Heerlijk fris en echt super smeuïg! De geur alleen al zorgt voor een heerlijke boost tijdens de koude winterdagen…

Deze sinaasappel cake moet je echt een keer proberen te maken! Hij is in een handomdraai te maken en er gaat lekker veel sinaasappel in. Dit soort recepten doen mij zo goed als het van die koude sombere winterdagen zijn. De geur neemt mij gelijk mee terug naar die mooie herinneringen van vakanties in tropische oorden. Héér-lijk!

Helaas moet ik voorlopig mijn portie vitamine D nog halen uit fruit, want de zon is nog niet veel te bekennen. Meer dan genoeg reden om nog een extra groot stuk te pakken van deze lekkere sinaasappel cake. Of dit mee-telt aan je dagelijkse vitaminebehoefte? Ik vind van wel! Het helpt sowieso aan een zonnig humeur ;-).

Benodigdheden
– 2 sinaasappels ( het sap van beide en het rasp van 1)
– 175 ml zonnebloemolie
– 4 eieren
– 200 gram bloem
– 200 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 zakje bakpoeder
– snufje zout

Recept

Verwarm de oven voor op 160°C graden en vet alvast een tulbandvorm goed in. Doe de eieren samen met de suiker, vanillesuiker en zout en klop voor ongeveer een minuut luchtig.

Zeef de bloem en de bakpoeder boven een andere kom en voeg dit samen met de zonnebloemolie, sinaasappelsap en -rasp toe aan het eimengsel. Mix alles tot een glad beslag.

Stort het beslag in de goed ingevette tulband en plaats deze in het midden van de oven. Bak de cake in ongeveer 35 tot 45 minuten gaar. Dit kun je checken door met een satéprikker in de cake te prikken. Deze moet er droog uitkomen.

Laat de cake eerst 15 minuten in de vorm afkoelen en stort hem daarna op een taartrooster om compleet af te koelen. Versier met wat poedersuiker en neem een lekker extra groot stuk voor je dagelijkse vitamientjes!

Laat een reactie achter als je dit recept hebt geprobeerd of tag @caketown.nl als je je creatie deelt op insta! Veel bakplezier!

 

Één reactie

  1. Karin Wassink schreef:

    Voor een brunch zocht ik een recept en kreeg als tip deze site.
    Het was moeilijk kiezen tussen al het lekkers, maar ik ging voor snel , makkelijk en lekker. Het werd de frisse sinaasappelcake. Cake wordt snel te droog, maar niet bij deze. Misschien doordat er zonnebloemolie i.p.v. boter in gaat.
    Het smaakt naar meer en binnenkort ga ik nog een recept uitproberen….genoeg keus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish