Snicker-taart!

Snicker-taart!

Krokante pindabodem, zachte karamel met pinda’s en een chocolade/pindakaas topping: deze taart heeft het allemaal!

Snickers zijn echt een van mijn favoriete candybars! De zachte karamel in combinatie met pinda’s en chocolade is echt een match made in heaven. Nu ik erover nadenk verbaasd het mij dat ik nog nooit eerder een snicker taart heb gemaakt. Gelukkig is die dag nu wel aangebroken en ik ben maar wat blij met het resultaat! Natuurlijk deel ik deze graag en hoop ik dat jullie hem ook een keer proberen te maken. Leuke bijkomstigheid is dat deze taart best fotogeniek blijkt te zijn. Maar ook in real-life is deze taart wel een plaatje voor je ogen, helemaal afgemaakt met je eigen homemade karamel… Loopt het water ook al bij jou in de mond?

Wat heb je nodig?

– 1 portie zelfgemaakte karamel, let wel op dat als je gezouten pinda’s in dit recept gebruikt, je het zout in de karamel mag verminderen tot 1/4 theelepel. Als je geen gezouten pinda’s gebruikt, kun je gewoon het recept aanhouden voor de hoeveelheid zout.
– 220 gram pinda’s (geroosterd en gezouten)
– 125 gram bloem
– 25 gram lichtbruine basterdsuiker
– 115 gram roomboter
– 225 gram melk chocolade
– 2 flinke eetlepels pindakaas creamy
– 3 eetlepels ijswater
– snuf zout

Optioneel: Snickerbars, pinda’s en extra karamel voor de afwerking.

Ik heb voor dit recept een bakvorm gebruikt van 20 cm.

Recept
Je kunt zowel de karamel als de bodem een dag of 2 van te voren maken. Als je alles op dezelfde dag wilt maken, raad ik je aan om te beginnen met het maken van de karamel, zodat je hier rustig de tijd voor hebt. Schrik niet – het lijkt een werkje, maar als je er eenmaal handigheid in krijgt valt het reuze mee!

Voor de bodem:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Pulseer in een foodprocessor 100 gram pinda’s, bloem, suiker en zout, totdat alles net aan grof gemixt is. Voeg daarna de koude boter in blokjes toe en pulseer dit nogmaals tot een grof kruim, net zo groot als erwten. Druk het beslag stevig in de bakvorm naar keuze en zorg ook dat deze een opstaande rand krijgt. Bak de bodem hierna blind of zorg ervoor dat je wat gaatjes in de bodem prikt voordat deze de oven in gaat. Bak de bodem in ongeveer 20 min mooi goudbruin en gaar. Laat deze even afkoelen.

Voor de vulling:
Meng de karamel met de pinda’s door elkaar en stort het op de bodem. Als je karamel wat harder is geworden, kun je hem even snel in de magnetron of oven doen om hem weer vloeibaar te maken. Houd ook een beetje karamel apart om later de taart mee te garneren.

Voor de topping:
Smelt de chocolade au bain marie samen met de pindakaas. Meng dit goed door elkaar en stort deze bovenop de karamelpinda-vulling. Strijk deze glad en laat de taart zonder af te dekken, minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.

Voor de garnering:
Snijd de pinda’s en snickers in grove stukjes en verspreid dit over de taart. Zorg ervoor dat dat apart gehouden karamel weer goed vloerbaai is, en decoreer m.b.v. een lepel de karamel over de taart heen.

Je snicker-taart is helemaal klaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglish