caketownnl@gmail.com

Tiramisu met Likeur 43

Tiramisu met Likeur 43

tiramisu

Haal die heerlijke vakantie-vibe in huis met je zelfgemaakte Tiramisu! Na één hap waan je je in de heerlijke romantische straatjes van Italië.

Afgelopen winter was ik op vakantie naar Mexico en zijn wij terecht gekomen in een heerlijk Italiaans restaurant. De eigenaren waren ook echte Italianen en dat geeft altijd wel een goed gevoel als je zo’n authentiek restaurant bezoekt. De verschillende pasta’s en pizza’s waren verrukkelijk, maar de zelfgemaakte tiramisu stal de show. Wat was die lekker zeg! Nu we de afgelopen tijd voornamelijk thuis zitten, probeer ik door lekker te bakken en koken dat heerlijke vakantiegevoel een beetje in huis te krijgen. Deze variant van tiramisu met likeur 43 gaat je daar zeker bij helpen!

Benodigdheden voor tiramisu

– 1 pak lange vingers
– 200 ml espresso
– 50 ml likeur 43
– 500 gram mascarpone
– 4 eidooiers
– 3 eiwitten
– 110 gram suiker
– snufje zout

Recept

Zet alvast de benodigde hoeveelheid espresso en meng dit met de Likeur 43. Laat dit afkoelen.

Klop de eidooiers samen met de helft van de suiker tot het goed romig is. Neem hiervoor de tijd, het duurde bij mij ongeveer 4 à 5 minuten. Als het mengsel goed romig is, kun je de mascarpone aan het eimengsel toevoegen. Klop dit rustig op totdat het een egaal mengsel is. Zet dit even apart en begin in een andere vetvrije kom de eiwitten op te kloppen. Wanneer de eiwitten beginnen te schuimen kun je beetje bij beetje de overgebleven suiker toevoegen. Klop de eiwitten totdat ze goed stijf zijn. Als ze stijf zijn kun je de eiwitten rustig door het mascarponemengsel spatellen.

Zet de schaal voor de tiramisu klaar. Doop een voor een de lange vingers kort in de espresso met Likeur 43 en verdeel deze over de bodem van de schaal. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel en strijk dit glad. Herhaal dit met de overgebleven lange vingers en mascarponemengsel. Zet de schaal minimaal 4 uur in de koelkast, om goed op te stijven. Als hij klaar is, kun je hem bestuiven met de cacaopoeder.

Je zelfgemaakte tiramisu is klaar en je zal iedereen een groot plezier doen met dit heerlijke Italiaanse toetje!

Laat een reactie achter als je dit recept hebt geprobeerd of tag @caketown.nl als je je creatie deelt op insta! Recept makkelijk bewaren? Pin het hier op Pinterest.

Zoek je nog een ander luchtig recept? Probeer dan zeker deze soesjes gevuld met een limoen-mascarponevulling eens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DutchEnglish